• Ulei de măceşe presat la rece 10 ml - HerbalSana

Ulei de măceşe presat la rece 10 ml - HerbalSana

  • Producator:  Herbavit
  • Cod Produs:  HBV73
  • Puncte de recompensă:  1 puncte
  • 12.00lei
  •  TVA Inclus

  • Prețul în puncte de recompensă: 24



- SAU -

Ulei de măceşe presat la rece 10 ml - HerbalSana

INGREDIENTE: ulei din sâmburi de măceşe (Rosa Canina) 100% natural.

Se obţine prin presarea la rece a sâmburilor de măceşe. Are un conţinut ridicat de: acizi graşi mononesaturaţi: oleic (10-20%); acizi grasi polinesaturati-esenţiali: linoleic (35-50%) şi linolenic (25-50%).

Componenţi principali: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.

Uleiul de măceşe îmbunătăţirea elasticității tenului, ajută prevenirea ridurilor, renumit pentru atenuarea cicatricilor. Promovează creşterea nivelului de colagen şi elastină. Contribuie cu succes la tratarea pielii îmbătrânite prematur sau a tenului cu probleme. Aplicarea sa continuă ajută efectiv la atenuarea cicatricilor şi ridurilor, precum şi la prevenirea îmbătrânirii, permiţând eliminarea petelor. Antioxidant, bogat în vitamina C.

Administrat intern:5-10 picături /zi

Reţete cosmetice pe bază de uleiuri presate la rece şi uleiuri esenţiale

Cremă intens hidratantă pentru tenul uscat, sensibil şi matur

Ustensile necesare:

  • două boluri termorezistente;
  • un vas cu apă fierbinte;
  • un recipient de sticlă sau plastic cu capac

Ingrediente:

4 grame ceară de albine;

20 grame unt de cacao;

15 ml ulei de migdale dulci;

15 ml ulei de jojoba;

10 ml ulei de măceşe;

10 ml apă de trandafir;

5ml de glicerină;

8 picături ulei esenţial de:

ulei de trandafir;

ulei de tămâie;

4 picături ulei esențial de geranium.

Mod de preparare:

Punem ceara într-un bol pe care îl aşezăm în vasul cu apă fierbinte şi topim ceara la foc mic, pe urmă se adaugă untul de cacao, uleiul de migdale dulci, jojoba şi măceşe amestecând continuu şi fără sa luăm vasul de pe foc. Apa de trandafir şi glicerina se încălzesc pănă la o temperatură similară cu cea a primulului bol, după care se adaugă treptat în compoziţia cu ceară amestecând energic. Luăm bolul din vasul cu apă şi amestecăm compoziţia până se răceşte puţin pentru a putea adăuga uleiurile esenţiale, amestecând pănă la omogenizare. Compoziţia obţinută se toarnă în recipientul de sticlă.

Ulei de MĂCEŞE (Rosa canina)

Măceşul face parte din familia Rosaceae cu circa 200 de specii, originar din Europa, nord-vestul Africii şi vestul Asiei, cea mai răspândită fiind Rosa canina care creşte spontan sau este cultivată şi în România.

Măceşul este un arbust lemnos şi spinos, cu tulpini alungite şi ramificate, al cărui frunze sunt ovale şi compuse, cu flori mari formate din cinci petale de culoare alb, roz pal până la roz închis, care înfloresc în luna iunie-iulie pentru ca toamna târziu, în locul lor să apară fructele de măceşe denumite receptaculi. Receptaculii au formă rotund-ovală, iniţial de culoare verde iar la maturitate devin cărnoşi şi de culoare portocaliu închis până la roşu care în interior conţin seminţe păroase denumite achene. Măceşele au un gust-dulce acrişor şi proprietăţi terapeutice valoroase Măceşele pot fi consumate sub formă de: ceai, dulceaţă, gem, sirop sau ulei. Uleiul de măceşe se obţine prin presare la rece a seminţelor din fructele ajunse la maturitate, şi poate fi folosit intern şi extern cu proprietăţi benefice asupra întregului organism.

Fructele de măceşe conţin: acid linolenic (Omega 3), acid linoleic (Omega 6), acid malic, caroteni, licopen, proteine, zaharuri, minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu etc.), vitamine ( A, B1, B2, C, D, E, K, PP, ), uleiul de măceşe conţine şi vitamina F.

Proprietăţi : astringent, antilitiazic, coleretic, colagog, detoxifiant, febrifug, imunostimulent, vasodilatator arterial, mineralizant, tonic şi vataminizant.

Uz intern:

  • purificator al sângelui;
  • adjuvant în hipercolesterolemie şi în prevenirea aterosclerozei;
  • util în caz de intoxicaţii, afecţiuni hepatice şi paraziţi intestinali;
  • adjuvant în cazul afecţiunilor rinichilor şi a vezicii urinare;
  • ajută prevenirea formarii calculilor renali;
  • are efect diuretic;
  • conţinutul bogat de vitamina C are rol imunostimulent;
  • adjuvant în tuse, bronşită, răceală şi febră;
  • tonic cardiovascular, adjuvant în hipertensiune şi palpitaţii;
  • ajută la menţinerea permeabilităţii şi elasticităţii capilarelor

Uz extern:

  • recomandat tuturor tipurilor de ten (sensibil, acneic, cuperozic);
  • antioxidant, protejează împotriva radicalilor liberi;
  • reduce inflamaţiile pielii;
  • are rol cicatrizant;
  • este un protector solar natural cu filtru UV;
  • regenerează celulele pielii în caz de arsuri;
  • creşte nivelul de colagen şi elastină, tratând astefel ridurile;
  • previne îmbătrânirea prematură a pielii;
  • elimină petele pigmentare;
  • ideal pentru pielea crăpată, iritată;
  • recomandat în caz de: dermatoze, escare sau alte afecțiuni dermatologice

Scrie o opinie

Notă: HTML is not translated!
    Nesatisfăcaător           Satisfăcător

Etichete: ulei de macese, raceala, gripa, riduri, ten sensibil, ten acneic