• Cafea Greceasca cu Mastic 100gr - MEDITERRA

Cafea Greceasca cu Mastic 100gr - MEDITERRA

  • Producator:  Mediterra
  • Cod Produs:  MED1
  • Puncte de recompensă:  2 puncte
  • 21.00lei
  •  TVA Inclus

  • Prețul în puncte de recompensă: 42- SAU -

Incearca si tu gustul excelent al acestei cafele ce reprezinta o combinație de soiuri braziliene și indiene aromata cu autenticul mastic de Chios. Despre mastic stim ca Hipocrate l-a folosit pentru prevenirea problemelor digestive, în răceli și ca apă de gura. Împărații romani foloseau masticul, împreună cu miere, piper și ou în vinul condimentat conditum paradoxum. În perioada Imperiului Bizantin, comerțul cu mastic a fost monopol imperial. În Imperiul Otoman, sultanul cerea să i se trimită cele mai bune recolte de mastic la haremul lui.

Masticul de Chios este unul dintre cele mai vechi si cunoscute condimente din Marea Mediterana si confera o aroma distincta multor produse alimentare si bauturi.

Masticul distruge bacteriile, este folosit ca antiseptic, usureaza digestia. Contine multi antioxidanti si are proprietati antibacteriene, antimicrobiene si antifungice, unele studii medicale aratand ca este util pentru combaterea bacteriei Helicobacter pylori.

Mod de preparare: Pentru a face cafea grecească (o ceasca), adaugati 75 ml de apă într-un ibric pe care-l puneți la foc. Adăugați 1 lingurită de cafea si zahăr,dupa preferinta (optional) și se amestecă bine. Fierbeți la foc mic până când se ridică caimacul. Nu amestecați din nou pentru a nu strica caimacul.

A se păstra într-un loc uscat și răcoros în timpul depozitării. După deschiderea ambalajului, de preferință, cafeaua sa fie consumată în două săptămâni.

Ingrediente: cafea (din Brazilia și India), ulei de mastic 0,1%

Nu contine aditivi chimici.

Producator: Mediterra SA 

Istoria producatorului:

Mediterra SA a fost înființată în 17 iunie 2002 de către Asociația Chios Mastiha Growers, cu obiective principale: crearea unui instrument de marketing pentru mastic (mastihashop), dezvoltarea, producția, promovarea și vânzarea de produse din mastic la nivel mondial, dezvoltarea, producția și vânzarea produselor de înaltă calitate din Grecia, dezvoltarea și implementarea activităților promoționale.

Până în prezent, Mediterra SA: a dezvoltat o rețea de distribuție cu amănuntul sub marca "mastihashop", care cuprinde 16 magazine în Grecia și în străinătate, a înființat o unitate de producție alimentară pe insula Chios, Grecia, unde sunt produse peste 100 de produse diferite: mastic natural,gumă de mestecat,produse cosmetice,produse parafarmaceutice,produse alimentare,lichior si alte băuturi.

Produs certificat P.D.O, zona de origine protejata.

Premiul pentru inovație pentru Mediterra mastihashop: 

Societatea a fost votată în topul celor mai mari 15 companii inovatoare din Grecia, selectate de Institutul Național pentru Inovare din Grecia și Universitatea Națională de Economie din Grecia, 2006.

Linia de produse mastihashoptherapy:

Premiul I  la European Design Awards 2006 pentru ambalare.

Societatea Mastihashop a fost votată  the Rising Star of the Year în 2006 la Annual Retail Awards 2006

Scrie o opinie

Notă: HTML is not translated!
    Nesatisfăcaător           Satisfăcător

Etichete: cafea, mastic