Politica de confidentialitate

Termeni de confidentialitate si securitate a datelor

1. Informatii generale

a.    S.C PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D, respecta viata privata a utilizatorilor sai si datele cu caracter personal pe care acestia le dezvaluie in momentul in care acestia viziteaza site-ul inimaverde.ro. 
b.    Prezenta politica de confidentialitate are rolul de a informa utilizatorii sai cu privire la ce tip de informatie identificabila personal este colectata, cum este utilizata aceasta informatie, cum este aceasta protejata, cine are acces la aceasta si cum pot fi corectate in timp inadvertentele din informatia preluata.

2.    S.C PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D respecta legislatia romana in vigoare, in speta Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

3. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, utilizatorul are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la SC PLAFAR INIMA VERDE SRL-D, cu sediul in Bucuresti, Str. Pucheni Nr.139-149, Bl.1, Sc.1, Ap.23, adresa de e-mail: plafar@inimaverde.ro

4. SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a datelor cu caracter personal (A.N.S.P.D.C.P.) sub Nr.36404 si prelucreaza datele personale furnizate de dvs. in vederea livrarii comenzilor pe perioada de valabilitate a acestuia si inca 3 ani (arhivare). Potrivit Legii 677/2001 aveti dreptul de acces, de interventie si opozitie care pot fi exercitate printr-o scrisoare adresata companiei noastre.

5. Colectarea datelor consta in scopul facturarii si trimiterii produselor cumparate in conformitate cu legislatia romana in vigoare, personalizarea serviciilor si ofertelor oferite catre utilizatori, informarea utilizatorilor cu privire la campanii promotionale desfasurate de firma SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D.

6. Ce informatii sunt colectate?

SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D colecteaza informatii de la utilizatorii sai in doua modalitati: 
6.1.    Direct de la utilizator, furnizata in momentul in care se inregistreaza pe site. Datele solicitate pot fi: numele/prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon. Pentru finalizarea unei comenzi, este necesara si furnizarea datelor pentru facturare si livrare: CNP, adresa in cazul persoanelor fizice, si a datelor de identificare fiscala in cazul persoanelor juridice.
6.2.    Din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-urile sale. Aceste date pot fi: adresa IP, ora vizitei, locul de unde s-a intrat in site, sistemul de operare folosit de utilizator. SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D  inregistreaza aceaste informatii pentru o perioada de timp determinata.

7. Cand sunt folosite informatiile

In functie de modalitatea in care sunt colectate informatiile, SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D utilizeaza informatiile in urmatoarele scopuri:
7.1.    Daca datele au fost colectate in mod direct, informatiile sunt folosite pentru personalizarea serviciilor sau ofertelor oferite utilizatorului, pentru facturare si livrare. Deasemenea, in masura in care utilizatorul a optat pentru primirea buletinului informativ de tip newsletter, SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D va utiliza datele primate pentru informarea utilizatorului cu privire la ofertele SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D
7.2.    Daca datele au fost colectate din raportul de trafic al serverului, informatiile sunt folosite in vederea analizei traficului site-ului si determinarea sectiunilor care sunt de interes general pentru utilizatori/vizitatori. Totodata, SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D colecteaza pe o perioada determinata adresele IP ale utilizatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului nostru informatic si in scopul evitarii activitatilor infractionale. SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D  nu utilizeaza datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP.

8. Protejarea informatiilor colectate

8.1.    Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de utilizatori sunt foarte importante. SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D SRL nu dezvaluie informatia colectata unor terti fara consimtamantul expres si prealabil al utilizatorului. 
8.2.    Orice statistica privind traficul utilizatorilor sai, pe care SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D o va oferi catre terte retele de publicitate sau catre site-uri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual.
7.3.    Accesul oricarui utilizator la anumite servicii si informatii din cadrul site-ului este protejat de o parola. SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D recomanda ca aceasta sa nu fie dezvaluita unei terte persoane, la fel cum SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D  nu o va solicita niciodata prin mesaje de tip text, sau telefon.

9. Accesul la informatiile colectate de la utilizatori

9.1.    SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D nu va oferi acces la nici un fel de informatie identificabila personal despre utilizatorii sai catre terte parti fara a primi mai intai consimtamantul expres al utilizatorilor in aceasta privinta.
9.2.    In acelasi timp insa, SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru, cand este cerut de o autoritatea competenta sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D.
9.3.    In concluzie, atunci cand un utilizator acceseaza siteurile SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D si este rugat sa dezvaluie informatii despre sine, acesta va dezvalui aceste informatii doar siteurilor SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D, cu exceptia cazului cand serviciul sau informatia respectiva este oferita in parteneriat cu un alt site sau serviciu. In acest caz, SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D nu poate fi responsabila de practicile acestuia de confidentialitate si/sau de colectare a datelor. SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D nu are nici un fel de control asupra acestora si nu poate garanta asupra aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestora.
9.4.    De fiecare data insa cand un astfel de serviciu este furnizat in parteneriat cu un alt site, utilizatorul va fi informat asupra acestui lucru.

10. Corectarea erorilor din informatiile colectate

Prin crearea unui cont pe unul din site-urile SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D, utilizatorul primeste un e-mail de confirmare prin care se pot oferi detaliile noului cont. Mesajul de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail furnizata, iar prin accesarea contului se pot efectua modificari in acesta.

11. Securitatea datelor colectate si procesate

11.1.    SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D utilizeaza metode si tehnologii de securitate avansate, politici si proceduri de lucru stricte, impreuna cu politici aplicate salariatilor, inclusiv de control şi audit pentru a proteja datele cu caracter personal, colectate si procesate conform prevederilor legale in vigoare.
11.2.    Echipamentul de tip server pe care sunt gazduite site-urile web prin intermediul carora sunt colectate datele cu caracter personal este protejat atat la accesul fizic cat si la accesul de la distanta (limitat), fiind instalat intr-un centru de date si supus periodic unui audit de securitate.

12. Mesaje comerciale nesolicitate

12.1.    SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D nu va trimite mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului. 
12.2.    Prin crearea unui cont pe unul din site-urile SC PLAFAR INIMA VERDE S.R.L-D, utilizatorul isi exprima acordul primirii unor mailuri de informare (newsletter). 
12.3.    Deasemenea, utilizatorul poate oricand sa renunte la primirea acestor e-mailuri, printr-un reply la e-mailul respectiv cu titlul “Dezabonare”.