• Ulei de cocos extravirgin 200ml - SanoVita

Ulei de cocos extravirgin 200ml - SanoVita

  • Producator:  Sano Vita
  • Cod Produs:  SNV133
  • Puncte de recompensă:  2 puncte
  • 18.00lei
  •  TVA Inclus

  • Prețul în puncte de recompensă: 34



- SAU -

Uleiul de cocos este unicul dintre uleiurile vegetale care are o concentraţie ridicată de acizi graşi saturaţi care pot genera o mulţime de reacţii pozitive cu un impact puternic și benefic asupra organismului.

Proprietăţile sale se datorează în special acidului lauric, capric şi caprilic care fac parte din gama acizilor grași benefici sănătății.

Acest ulei este asimilat rapid în organism fiind transformat în energie. Din acest motiv uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor să slăbească şi celor care fac sport. 

În plus uleiul de cocos scade colesterolul, stimulează sistemul imunitar prin polifenoli şi antioxidanţi naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier şi Calciu, reglează metabolismul şi digestia şi, printre altele, ne ajută să avem părul şi pielea sănătoase şi strălucitoare atunci când alegem sa-l folosim ca si ingredient cosmetic. 

Beneficii pentru întreaga familie.

Gustul minunat și calitățile deosebite ale acestui ulei în preparatele gătie vor face din bucătărie un loc pentru întreaga familie. Este foarte ușor să gătești preparate naturale, dar și de alt gen.

Nu conține colesterol și acizi grași. Are un punct de ardere ridicat (nu elimină toxine la temperaturi mari), acest ulei de cocos nu generează radicali liberi dăunători ca și alte uleiuri vegetale atunci când sunt supuse la temperaturi ridicate.

Beneficii pentru bebeluși.

Uleiul de Cocos Ecologic este perfect pentru îngrijirea pielii copiilor întrucât nu conține chimicale sau aditivi sintetici care pot pune în pericol pielea tânără și sensibilă a micuților.

Poate fi folosit cu succes pentru tratarea iritației de scutec și a eczemelor, este foarte bun pentru masajul bebelușilor și ajuăa la înmuierea și eliminarea cojițelor de pe scalpul bebelușilor.

Multe mame au constatat, de asemenea, că masarea uleiul de cocos pe gingiile bebelușului poate alina durerea de erupție a dintilor.


Beneficii pentru femei însărcinate.

Uleiul de Cocos Ecologic este special, fiind una dintre puținele surse naturale de acid lauric, un acid gras saturat cu proprietăți anti-virale și anti-microbiene. Acidul lauric se găsește în mod normal în laptele matern, fiind benefic copilului prin acțiunea acestuia de îmbunătățire a sistemului imunitar. Este foarte benefic si o alegere excelentă atat pentru mamă cât și pentru copil.

Beneficii pentru vârstnici.

Cei care folosesc uleiul de cocos admit că o lingură de ulei de cocos pe zi ține doctorul departe de casă. Acest lucru și datorită faptului că trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos traversează bariera de sânge a creierului sprijinind teoria că acestea pot fi metabolizate la corpii cetonici. Studiile efectuate pe acest ulei arată la rândul lor cele de mai de sus.

Aceste trigliceride cu lanț mediu reprezintă o importantă sursă alternativă de combustibil pentru creier și poate îmbunătății funcția cognitivă și ar putea reprezenta îmbunătățiri la pacienții cu boala Alzheimer precum și alte afecțiuni neurodegenerative.

Beneficii pentru sportivi:

Uleiul de Nuca de Cocos este, fară îndoială, o sursă de grăsimi sănătoasă care aduce beneficii culturiștilor și sportivilor de performanță care sunt solicitați de un efort intens după fiecare antrenament. 

Are un nivel ridicat de trigliceride cu lanț mediu, care oferă calorii pentru energie fără a crea exces de grăsimi în corp.

Acesta este digerat și absorbit rapid, prin urmare, ajunge foarte repede la mușchii. 

De asemenea, stimulează sistemul imunitar ajutând la prevenirea supraantrenamentului.

Prin consumarea uleiul de cocos ajutați organismul să devină mai rezistent în fața oboselii, prin urmare, consumul acestuia este extrem de important pentru cei care lucrează afara din greu, maratoniștii, culturiștii, atleții etc.   

Benefic în diete:

Îți dorești să reduci pofta de dulciuri și să suprimi apetitul dar în același timp să crești metabolismul? Uleiul de Cocos este un vis pentru cei ce țin diete! 

Renunță la gustările nesanătoase consumând ulei de cocos ecologic care ajută la creșterea sățietății și ajută în lupta cu greutatea pe termen mult mai lung.

MIC DEJUN: Stoarce o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă caldă și amestecă cu o lingură de Ulei de Cocos Ecologic pentru o dimineață detoxifiantă și o explozie de energie.

PRÂNZ: Crează un dressing delicios pentru salată, din Ulei de Cocos Jeeva Premium, suc de lime și piper negru. Încercați sa puneți o lingura de ulei de cocos în apa în care fierbeți orezul sau pastele.

CINĂ: Toarnă căteva linguri de Ulei de Cocos Ecologic peste creveți sau pește cu puțină zeamă de lămâie și ardei iute, înainte de a-i băga la cuptor.

Se poate pune și peste carnea de pui sau de porc pentru a o frăgezii. Cu uleiul de cocos extravirgin puteți pregăti, în mod sănătos legume, carne, deserturi.

Acesta nu fumegă fiind foarte versatil, păstrează aromele mâncărilor și crează o crustă frumoasă alimentelor.

POPCORN: Ai nevoie de o gustare sănătoasă pentru întreaga familie? Te uiți la filmul preferat și vrei să savurezi o porție de sănătate? E timpul să încerci un popcorn cu ulei de cocos.


Încălziți 2 linguri de ulei de cocos într-o cratiță și adaugă un pumn de porumb de floricele. Nu uita sa acoperi cratița ;)

Uleiul de cosos este destinat întregii familii. De la îngrijirea celor mici până la răsfățul celor mari. Bărbații îl pot folosi pentru calmarea pielii după ras, cei mici pentru protecția pielii sensibile, doamnele pentru frumusețe și întreaga famile pentru alimente sănătoase și gustoase.

Uleiul de cocos este unicul din regnul vegetal care are o concentrație ridicată de acizi grași cu lant mediu. Acești compși activi au o acțiune specifică în organism, care poate provoca o serie de reacții benefice. Principalele proprietăți ale uleiului de cocos sunt cele antimicrobiene, antibacteriene și antifungice. Acesta poate fi folosit atât în cosmetică și infrumusețare cât și ca supliment alimentar în prepararea unor delicatese sau consumat ca atare.

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus în cea mai mare parte din nutrienții existenți în nuca de cocos. Acest tip de ulei are o cantitate mică de vitamine si minerale.

Colina este unul din nutrienții care se gasesc în cel mai mare procent. Din compozitia uleiului de cocos mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grași Omega-6, grăsimi saturate, mononesaturate și polinesaturate. 

Principalele beneficii ale uleiului de nucă de cocos pot fi atribuite prezenței acizilor grași cu lant mediu care includ acidul lauric(52%), acidul capric și acidul caprilic. Acestia sunt agenți antimicrobieni puternici, cu o eficiență ridicată împotriva virusurilor, ciupercilor și a multor bacterii. Modul lor de acțiune constă în dezintegrarea pereților celulelor antimicrobiene.

Cele mai multe dintre grăsimile pe care le consumăm sunt acizi grași cu lanț lung care trebuie defalcate înainte de a fi absorbite. Uleiul de nucă de cocos este bogat în acizi cu lanț mediu și scurt care ajung mult mai repede în ficat pentru a produce energie, fiind ușor de digerat

În plus, uleiul lauric ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, la menținerea flexibilității arterelor, prevenirea aterosclerozei. Uleiul de cocos conține în proporție de peste 40% acid lauric fiind cea mai bogata sursa disponibila in mod natural.

Beneficiile uleiului de cocos:

  • are calități antifungice;
  • conferă protecție cardiovasculară;
  • accelerează arderea grăsimilor fiind potrivit în cure de slăbire;
  • ajută organismul la detoxifiere;
  • menține sănătatea glandei tiroidiene;
  • are rol antiîmbătrânire;
  • reduce grăsimea abdominală;
  • crește rezistența oaselor.


Iata alte cateva din nenumaratele lucruri pe care le poti face cu ulieul de cocos:
Scrub natural din fulgi de cocos
Poti sa pregatesti singura acasa un scrub absolut natural si cu proprietati extraodinare de hidratare daca pasezi cateva minute cu blenderul cateva linguri de fulgi de cocos (hidratati in prealabil in apa incalzita la 40 de grade). Compozitia rezultata are tendinta de a se separa in ulei de cocos si crema, dar tu o vei folosi imediat dupa preparare sau se poate pastra la frigider 1-2 zile, daca nu o folosesti pe toata odata.
Scrub cu ulei de cocos si zat de cafea
O alta varianta de scrub natural poti sa obtii daca amesteci cateva linguri de zat de cafea cu o lingura de ulei de cocos. Pasta obtinuta se foloseste dupa un dus cald si are pe de o parte rolul de a indeparta celulele moarte, dar si capacitate hidratanta provenind atat de la uleiul de cocos cat si de la boabele de cafea.
Scrub pentru corp cu fulgi de ovaz si ulei de cocos
In fine, o a treia varianta de scrub combina o lingura de ulei de cocos cu doua de fulgi de ovaz si trei linguri de apa. Si aceasta are efecte hidratate duble, atat gratie uleiului de cocos cat si fulgilor de ovaz.
Scrub anticelulitic cu ulei de cocos si zahar brun
Uleiul de cocos si zaharul brun te pot ajuta sa scapi de celulita. Combinand doua linguri de zahar brun si doua linguri de ulei de cocos caldut obtii un scrub pe care il poti folosi cu succes pentru exfoliere. Miscarile trebuie sa fie blande, pentru a nu leza pielea, insa suficient de ferme depntru a indeparta celulel moarte. Pielea va capata un aspect mai neted, iar, in timp, neplacutul aspect de coaja de portocala va fi vizibil diminuat.
Ulei de cocos pentru piele bronzata
Uleiul de cocos te poate ajuta sa te bronzezi mai frumos, protejandu-ti, in acelasi timp pielea. El nu este recomandat in cazul copiilor, care au o piele foarte sensibila si nici in cazul persoanelor cu un ten foarte deschis la culoare, pentru ca nu are capacitatea de a proteja pielea de razele UV ca o crema buna de protectie solara. In situatia in care insa expunerea este scurta, se face la ore in care soarele nu arde foarte tare si ai un ten deja usor bronzat, poti sa inlocuiesti crema de protectie solara cu ulei de cocos virgin. Avantajul folosirii uleiului de cocos este dat de faptul ca acesta nu blocheaza absorbtia de vitamina D si te va ajuta sa obtii mai repede un bronz frumos, de o culoare mai intensa. In acelasi timp el hidrateaza foarte bine pielea, asa ca o parte din efectele nocive ale soarelui sunt indepartate prin folosirea lui pe post de crema pentru plaja. Poti adauga putin ulei de cocos si in lotiunea de corp cu care te dai dupa expunerea la soare si dusul aferent si vei spori hidratarea pielii tale, iar efectele asupra aspectului sau nu se vor lasa asteptate.
Ulei de cocos pentru masaj
Poti obtine un ulei de masaj hidratant combinand uleiul de cocos cu o picatura sau doua de ulei esential. Avantajul in cazul in care pregatesti un ulei de masaj homemade este ca iti poti alege aromele dupa plac, iar in materie de uleiuri esentiale oferta e pe piata este atat de bogata incat va fi practic imposibil sa nu gasesti ceva care sa iti placa. Pentru ca uleiul de masaj de cocos sa intre cat mai bine in piele pune la inceput o cantitate mica in palme si mai adaugi ulterior, daca este cazul. Acelasi tratament se aplica si in cazul vergeturilor cauzate de sarcina sau de acumulare mare de kilograme urmata de  slabire intr-un interval mic de timp. Si masaj anticelulitic se poate face cu ulei de cocos, obtinandu-se astfel, in timp, o piele mai neteda si un aspect imbunatatit.
Uleiul de cocos pentru par si unghii
Uleiul de nuca de cocos este minunat pentru parul tau, in special datorita continutului de vitamina E: combate caderea excesiva, te ajuta sa il hidratezi, iti poti masa cu el varfurile despicate, combate matreata si reda stralucirea. Daca ia parul foarte incurcat sau plin de fixativ dupa o coafura elaborata ceruta de participarea la un eveniment festiv, adauga cateva picaturi de ulei de cocos in samponul pe care il folosesti pentru prima spalare sau o picatura in balsamul de par. Vei vedea ca podoaba ta capilara va deveni mai usor de descurcat, iar firele nu se vor mai rupe.
Ulei de cocos in alimentatie
Nu doar in industria cosmetica uleiul de cocos este folosit intens, ci si in cea alimentara. De fapt, daca ar fi sa facem un clasament, ar fi greu de determinat daca uleiul de cocos este mai iubit de gastronomie sau frumusete. Din fericire nu trebuie sa o facem nici noi si nici tu: te poti bucura descoperind, pas cu pas, toate benefiiciile unui ulei de cocos extravirgin, de calitate si vei putea hotari singur care iti sunt cele mai utile.
Ca idee, uleiul de cocos extravirgin este potrivit in cea mai mare masura pentru retete la cald pentru ca este un tip de ulei care nu isi pierde calitatile atunci cand este incalzit la ppeste 180 de grade Celsius.
In alimentatie uleiul de cocos poate fi folosit  intr-o varietate larga de retete, fiind un perfect inlocuitor atat pentru orice alt ulei de gatit, dar si pentru unt. Renumele in gastronomie si l-a castigat mai ales datorita deserturilor, dar nu trebuie sa il excluzi nici din retetele tale de supa crema, smoothieuri, sosuri, maioneze, gustari crocante sau pur si simplu intins pe paine.
Mod de prezentare: 200 ml
Tara de origine: Filipine
Importator: SanoVita S.R.L

Scrie o opinie

Notă: HTML is not translated!
    Nesatisfăcaător           Satisfăcător

Etichete: ulei de cocos, jeeva, raw, organic