Uleiuri esențiale Herbavit

Uleiuri esențiale Herbavit

Esențele parfumate din care se obţin uleiurile esenţiale se produc prin fotosinteză, iar celulele secretoare, la marea majoritate a plantelor se regăsesc în frunze, flori sau în coaja fructelor.  Parfumul acestor plante aromatice este eliberat în aer, atunci când trecem pe langă ele sau le atingem.

Uleiurile esenţiale se obţin prin presarea sau distilarea la abur a plantelor aromatice, a căror esenţă suferă o uşoară modificare chimică, rezultând uleiul. Uleiurile esenţiale sunt utilizate în aromaterapie în scop curativ. Aromaterapia este o terapie alternativă, care utilizează uleiurile esențiale obținute din plante ca mijloc de relaxare, ca adjuvat în diverse afecțiuni pentru susținerea sănătății, a echilibrului fizic, emoțional și spiritual.

Parfumul uleiurilor esențiale sunt pe diverse note din care vă prezentăm mai jos.

Notele de vârf sunt cele mai volatile, uşoare şi prospete pe care le mirosim primele într-o combinaţie de uleiuri esenţiale sau parfumuri. (ex. de uleiuri esenţiale: bergamotă, busuioc, eucalipt, lămâie, portocal etc.;

Notele intermediare reprezintă esenţa parfumului pe care o simţim după notele de vârf, şi care persistă mai mult decât primele; (ex. de uleiuri esenţiale: geranium, levănţică, rozmarin etc.)

Notele de bază sunt arome mai greoaie, puternice care se simt după evaporarea primelor două note şi care persistă o perioadă mai lungă (ex. de uleiuri esenţiale: paciuli, santal, tămâie etc.)

Uleiurile esențiale se pot clasifica în funcție de plantele din care sunt extrase astfel: ulei esențial din citrice, copaci și arbuști, flori, plante aromatice etc.      

Datorită concentrării lor, uleiurile esențiale nu se folosesc nediluate deoarece pot irita pielea și mucoasele. Uleiurile esențiale nu se folosesc pentru uz intern decât cu recomandarea și sub supravegherea unui specialist.

Comparare Produse (0)
Ulei esențial de anason 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de anason 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de anason are note de vârf specifice de lemn dulce şi tonuri picante, se poate combina cu uleiuri esenţiale de: cedru,lămâie, mentă etc..Propietăți:antiseptic, antifungic, antibacterian, antiinflamator, analgezic, digestiv, antireumatic.  Anasonul stelat, ajută în caz de flatulenţă, colici, dureri de cap, greaţă, digestie leneş..

9.00lei Fără TVA: 9.00lei

Ulei esențial de arbore de ceai australian 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de arbore de ceai australian 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de arbore de ceai australian are un miros specific, ierbos cu note lemnoase.Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia, o planta orginara din Australia.  Are proprietati antiseptice si este folosit ca tratament adjuvant in tratarea ranilor si prevenirea infectarii lor, taieturi ..

12.50lei Fără TVA: 12.50lei

Ulei esențial de Bergamota 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Bergamota 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial Bergamota este unul dintre cele mai apreciate uleiuri esenţiale citrice, a cărei note de vârf sunt asemănătoare cu lămâia, note dulci, proaspete şi florale. Se poate amesteca cu uleiuri esenţiale citrice şi florale, dar şi cu: coriandru, ghimbir, ienupăr, santal, rozmarin.Propietăți:analgezic, antiseptic, antidepresiv, cicatrizant, ..

12.00lei Fără TVA: 12.00lei

Ulei esențial de Brad 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Brad 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Brad are notele de vârf ale uleiului esențial sunt proaspete şi camforate, cu tonuri lemnoase, se poate combina cu majoritatea uleiurilor esenţiale, fie ele din copaci, plante aromatice sau flori.Propietăți:antiseptic al căilor respiratorii şi urinare, antiviral, diuretic, expectorant, revigorant, tonic general. Este util în cazu..

11.00lei Fără TVA: 11.00lei

Ulei esențial de Cedru de Himalaya 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Cedru de Himalaya 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Cedru de Himalaya are o aromă lemnoasă, plăcută uşor camforată, poate fi combinat cu uleiuri esenţiale de: ienupăr, salvie, scorţişoară, rozmarin sau ylang-ylang.Propietăți:antiseptic, astringent, antiseboreic, antifungic, expectorant, diuretic, insecticid, uşor sedativ şi tonic. Este adjuvant în caz de: bronşită şi tuse ajutând ..

9.00lei Fără TVA: 9.00lei

Ulei esențial de Chiparos 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Chiparos 10 ml - Herbavit

Chiparosul este un arbore veşnic verde, cu lemn de esenţă tare, despre care se spune că nu putrezește niciodată. Cuvântul grecesc "sempervirens", din care derivă numele botanic al arborelui, înseamnă "viaţă veşnică". Din ramurile înfrunzite ale acestui arbore maiestuos se extrage uleiul esențial de chiparos, recunoscut ca un excelent tonifiant al s..

12.50lei Fără TVA: 12.50lei

Ulei esențial de Citronella 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Citronella 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de citronella are un miros proaspăt, cu tonuri citrice şi dulci, ce se combină armonios cu alte uleiuri esenţiale citrice şi florale.Propietăți:antibacterian, antiseptic, antifungic, digestiv, diuretic, febrifug, insecticid, tonic al sistemului nervos şi revigorant. Se poate folosi prin masaj local pentru: ameliorarea tulburărilor d..

8.50lei Fără TVA: 8.50lei

Ulei esențial de Cuișoare 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Cuișoare 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de cuișoare are o aromă proaspătă, fructată cu note dulci-picante.Propietăți:antiseptic, antispasmodic, carminativ şi stomahic. Poate fi utilizat în alte uleiuri de masaj, în apa de baie pentru un efect reconfortant şi de stimulare a circulaţiei sanguine. Contribuie de asemenea la atenuarea flatulenţei, stimulează digestia şi reface..

9.50lei Fără TVA: 9.50lei

Ulei esențial de Eucalipt 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Eucalipt 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de eucalipt are are note de vârf proaspete, uşor camforate cu tonuri lemnoase, se combină cu alte uleiuri esenţiale obţinute din copaci sau plante aromatice, dar şi lămâie.Propietăți:analgezic, antiseptic, antiviral, antigripal, antihelmitic, bactericid, cicatrizant, decongestionant, expectorant, febrifug. Este util în caz de răceal..

10.50lei Fără TVA: 10.50lei

Ulei esențial de Geranium 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Geranium 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de geranium are note de vârf  ierboase şi proaspete cu tonuri dulci florale, care poate fi amestecat cu uleiuri esenţiale: bergamota, ienupăr, lămâie, levănţică, portocală etc.Propietăți:antidepresiv, antiseptic, cicatrizant, dezodorizant, hemostatic, tonic general. Este folosit cu succes în uleiurile de masaj, cu rol anticelul..

18.00lei Fără TVA: 18.00lei

Ulei esențial de Grapefruit 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Grapefruit 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Grapefruit are notele de vârf sunt proaspete, uşoare şi fructate cu tonuri dulci. Se poate combina cu uleiuri estenţiale de: ienupăr, levănţică, palmarosa sau rozmarin .Propietăți:antiseptic, antidepresiv, antiinflamator, bactericid, depurativ, tonic general. În amestec cu un ulei de bază (ex. ulei de măsline sau migdale) sau ule..

14.00lei Fără TVA: 14.00lei

Ulei esențial de Lămâie 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Lămâie 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Lămâie are note de vârf proaspete, cu tonuri citrice şi dulci. Se poate combina cu uleiuri esenţiale diverse, cu mirodeniile şi în cazul în care o combinaţie are un parfum mult prea tare şi deranjant, uleiul esenţial de lămâie îi va da un miros mai subtil, plăcut. Propietăți:antiseptic, antimicrobian, astringent, depurativ, ..

8.50lei Fără TVA: 8.50lei

Ulei esențial de Lavandină 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Lavandină 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de lavandină are are note de vârf florale şi proaspete cu tonuri ierboase, care se poate combina cu uleiurile esenţiale din plantele aromatice, citrice sau florale.Propietăți:analgezic, antidepresiv, antiviral, dezodorizant, hipotensiv, tonic general şi nervos.  Este cel mai utilizat ulei esenţial în aromaterapie şi nu numai, d..

11.00lei Fără TVA: 11.00lei

Ulei esențial de Lemongrass 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Lemongrass 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Lemongrass are note de vârf proaspete şi tonuri ierboase, ce amintesc de lămăie. Se poate combina cu uleiuri esenţiale citrice sau florale, precum şi de rozmarin sau ghimbir.Propietăți:analgezic, antidepresiv, antimicrobian, antiseptic, bactericid, dezodorizant, febrifug, insecticid, tonic general şi nervos. Este un bun tonic pen..

8.50lei Fără TVA: 8.50lei

Ulei esențial de Mandarin10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Mandarin10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Mandarin are note de vârf citrice-dulci, cu tonuri florale. Se poate asocia cu uleiuri esenţiale citrice, dar şi cu geraniumul, ienupărul, levănţica şi santalul. Este un ulei cu un parfum distins şi discret. Este util în cazul tulburărilor digestive, iar în plan psihic reduce nervozitatea şi contribuie la un somn liniştit.Es..

11.50lei Fără TVA: 11.50lei

Ulei esențial de Mentă 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Mentă 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Mentă are note de vârf  intense, cu tonuri camforate care se combină cu eucaliptul, lămâia, levănțica, rozmarinul etc.În amestec cu uleiul esenţial de levănţică ajută la prevenirea gripei şi a răcelii, folosit în apa de baie, uleiul de masaj sau inhalaţii; reduce intensitatea migrenelor şi a durerilor de cap cu ajutorul comp..

10.00lei Fără TVA: 10.00lei

Ulei esențial de Oregano 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Oregano 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Oregano are note de vârf  proaspete, cu tonuri ierboase.Se poate amesteca şi cu alte uleiuri esenţiale, printre care: bergamota, cimbrişorul, cedrul, levănţica, pinul, etc. Amestecat în uleiul de masaj are rol detoxifiant al sistemului limfactic, combate celulita. Adăugat în preparatele cosmetice,se recomandă persoanelor cu ..

12.00lei Fără TVA: 12.00lei

Ulei esențial de Patchouli 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Patchouli 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Patchouli are o textură vâscoasă, cu note de vârf dulci, picante şi lemnoase, cu tonuri balsamice-moscate, care se poate combina cu eleiuri esențiale precum: bergamota, cedrul de Himalaya, cuişoare, geranium, levanţică, santal, ylang-ylang, etc. Se foloseşte în industria cosmetică la parfumuri şi deodorante, dar pe de altă parte ..

13.50lei Fără TVA: 13.50lei

Ulei esențial de Pin 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Pin 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Pin are notele de vârf proaspete şi camforate, cu tonuri dulci, lemnoase. La fel ca şi uleiul esenţial de eucalipt se combină cu majoritatea uleiurilor esenţiale, fie ele din copaci, plante aromatice sau flori. Este util în cazul afecţiunilor pulmonare, a bronşitelor şi a sinuzitelor ajutând expectoraţia folosit în inhalaţii la a..

10.00lei Fără TVA: 10.00lei

Ulei esențial de Portocale 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Portocale 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Portocale are note de vârf dulci, fructate şi cu tonuri revigorante, se poate amesteca cu alte uleiuri citrice, cu mirodeniile, dar şi cu uleiuri esenţiale de: santal, geranium sau palmarosa. Poate fi util în cazul afecţiunilor digestive, balonare, circulaţie periferică deficitară (în cazul venelor varicoase) şi se aplică prin ma..

7.00lei Fără TVA: 7.00lei

Ulei esențial de Rozmarin 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Rozmarin 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Rozmarin are note de vârf  prospete, cu tonuri ierboase. Se poate amesteca cu uleiuri esenţiale de:busuioc, bergamota,cimbrişor, cedru, ienupăr, levănţica,pin. Poate fi un ajutor pentru buna funcţionare a aparatului circulator, îmbunătăţeşte concentrarea şi poate fi folosit în uleiul de masaj pentru reducerea durerilor muscu..

9.50lei Fără TVA: 9.50lei

Ulei esențial de Salvie 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Salvie 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Salvie are un miros proaspăt şi plăcut, cu tonuri ierboase. Este adjuvant în: bronşită, răceală însoţită de febră, inflamaţii gastro-intestinale, dischinezie biliară, nervozitate, stress, reumatism, celulită. Poate fi utilizat: în apa de baie se adaugă până la 8 picături de ulei esenţial, pentru dureri reumatice, musculare, reduc..

13.50lei Fără TVA: 13.50lei

Ulei esențial de Santal Amyris 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Santal Amyris 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Santal Amyris  are note de vârf dulci şi lemnoase cu tonuri picante şi orientale, cu aroma cea mai durabilă dintre toate uleiurile esenţiale. Se poate amesteca cu uleiuri esenţiale florale sau cu cel de: bergamotă, citronela, cuişoare, ghimbir, patchouli, ylang-ylang etc.  Este des utilizat în parfumerie, datorită miros..

17.00lei Fără TVA: 17.00lei

Ulei esențial de Scorțișoară 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Scorțișoară 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Scorțișoară are note de vârf aspre, picante, cu tonuri dulci şi orientale. Amestecat într-un ulei pentru masaj local, este eficient în tratarea problemelor digestive, combaterea flatulenţei şi infecţiilor intestinale. În general, scorţişoara încălzeşte, regenerează şi înviorează, fiind folosit şi în prepararea cremelor anticeluli..

9.50lei Fără TVA: 9.50lei

Ulei esențial de Tămâie 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Tămâie 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Tămâie are o aromă balsamică, picantă, cu note calde, orientale. Se poate combina cu uleiuri esențiale citrice, cu ulei esențial de santal, salvie, lavandă, pin, brad, etc.Propietăți: Antiseptic, astringent, antiinflamator, dezinfectant, cicatrizant, digestiv, diuretic, expectorant, antidepresiv, sedativ, tonic, carminativ.Sub fo..

33.00lei Fără TVA: 33.00lei

Ulei esențial de Verbină Exotică 10 ml - Herbavit

Ulei esențial de Verbină Exotică 10 ml - Herbavit

Uleiul esențial de Verbină Exotică are note de vârf dulci-florale, lămâioase cu tonuri fructate, folosit şi în amestec cu uleiuri esenţiale de: geranium, cedru, citrice, ienupăr sau iasomia. Este folosit în industria cosmetică, în produse precum: geluri de duş, săpunuri, creme, loţiuni etc. şi în parfumerie.  Este recomandat în caz de: artrită..

12.50lei Fără TVA: 12.50lei

Ulei esential integral de oregano salbatic 10 ml - Life Bio

Ulei esential integral de oregano salbatic 10 ml - Life Bio

Ulei esential integral de oregano salbatic 10 ml - Life BioNumele de oregano vine din două cuvinte din limba greacă: oros = munte și ganos = bucurie. Așadar, numele de oregano s-ar traduce prin bucuria munților și, într-adevăr, această plantă care înflorește pe culmile dealurilor și munților este o adevărată încântare pentru ochi și suflet, când îi..

28.00lei Fără TVA: 28.00lei

Afișare 1 - 27 din 27 (1 Pagini)